صدای بورس- محبوبه قرمزچشمه؛ حسین عبده تبریزی استاد دانشگاه و دبیرکل اسبق سازمان کارگزاران بورس و اوراق بهادار در وبینار تخصصی اقتصاد سیاسی بازارهای مالی در ایران با تاکید بر بورس اوراق بهادار بیان کرد: بخش قابل ملاحظهای از راهحلهای موضوعات مختلف خارج از اقتصاد است و به سیاست باز میگردد به همین دلیل بحث دقیقی نمیتوان در ارتباط با آن داشت.
وی افزود: اگر خارجیها در بررسی رابطه سیاست و اقتصاد به سال ۲۰۰۸ اشاره میکنند، ما در ایران از ۹۸ و ۹۹ میتوانیم سخن بگوییم. قبل از بحران سال ۹۸ و ۹۹ بازار سرمایه، در نظام بانکی نیز بحرانی مشابه و به شکل عمیقتر داشتیم. در ایران ذائقه ریسک مالی متفاوت از تمام بخشهاست و ریسک میتواند به تمام بخشهای اقتصاد تسری پیدا کند.
عبده تبریزی با بیان اینکه با وجود مشکلات، صنعت خدمات مالی به سرعت در حال رشد است، گفت: تاکنون شاهد تحولات بسیاری در بازار سرمایه بودهایم و در شرایطی هستیم که تغییرات اساسی نیز در سالهای آینده خواهیم داشت.
وی با اشاره به لزوم تدوین مقررات اصلاحی و تکمیلی گفت: عمده قوانینی که در ایران و در حوزه مالی داریم، قوانین پیش از رخداد یک موضوع است اما قوانین مدون کافی برای بعد از بروز چالشها بحرانهای ملی نداریم و در اغلب موارد برای مدیریت شرایط بحران سیاسی با روشهای سنتی برخورد میشود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه نبود سرمایه اجتماعی در بازار سرمایه یکی از مشکلات بازار سرمایه ایران است، گفت: برخی معتقدند دولت در شرایط بحرانی بازار سرمایه بر اساس یک برنامهریزی به دنبال کسب درآمد از بورس بود اما واقعا اگر دولت چنین دانشی داشت بازار را مدیریت میکرد.
بیشتر بخوانید:
از دست رفتن فرصت جبران کسری بودجه
مقرراتزدایی در کنار خصوصیسازی
نظر شما